Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Renewcell

Renewcell ökar omsättning och förlusten

Textilåtervinningsbolaget Renewcell ökar såväl omsättningen som förlusten.

Omsättningen steg till 3,0 miljoner kronor (0,6).

Ebitda-resultatet blev -58,2 miljoner kronor (-23,4). Resultatet efter skatt blev -101,5 miljoner kronor (-24,5). Resultat per aktie hamnade på -3,0 kronor (-0,8).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -97,1 miljoner kronor (-31,6). Likvida medel uppgick till 263,4 miljoner kronor (425,8). Renewcell har också rest 158 miljoner kronor i kapital efter rapporten genom en riktad nyemission.

"Renewcell skalar upp sin verksamhet för att leverera stora volymer Circulose, och den 19 augusti påbörjade vi uppstarten av Renewcell 1 i Sundsvall. Vi kör nu produktionslinjen med fiber i systemet genom samtliga enhetsoperationer från start till slut, och arbetar med att kalibrera linjen för kommersiell produktion. Renewcell 1 kommer förse modeindustrin med 60 000 ton Circulose i första skedet och därefter skala upp till 120 000 ton. Vi är först i världen med att återvinna textil i denna skala", uppger vd Patrik Lundström.

Renewcell-chefen skriver också att uppstarten av Renewcell 1 tagit längre tid än väntat, vilket också motiverar finansieringsbehovet om 150 miljoner kronor.

"Under kvartalet slog vi också återigen rekord i försäljning från produktion i demoanläggningen i Kristinehamn. Jag kan konstatera att vi, trots den försening som uppstått, är väl positionerade för att skapa värde för våra aktieägare genom att göra modeindustrin cirkulär", avslutar Renewcell-chefen sitt vd-ord.

Renewcell, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning3,00,6400,0%
EBITDA-58,2-23,4
Nettoresultat-101,5-24,5
Resultat per aktie, kronor-3,0-0,8
Kassaflöde från löpande verksamhet-97,1-31,6
Likvida medel263,4425,8-38,1%


http://media.finwire.com/media/FWS007D749-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Re:NewCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Re:NewCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.