Nyhet

Respiratorius

Respiratorius föreslår utdelning av dotterbolaget Arcede Pharma

Forskningsbolaget Respiratorius föreslår en utdelning av dotterbolaget Arcede Pharma som ska särnoteras på Spotlight Stock Market. Det framgår av ett pressmeddelande.

Årsstämman den 9 juni föreslås besluta om en utdelning av samtliga aktier i Arcede till Respiratorius aktieägare. Villkoren är 1:50, innebärande att 50 aktier i Respiratorius ger en aktie i Arcede.

Avsikten är att notera Arcede på Spotlight kring halvårsskiftet och därvid genomföra utdelningen av aktierna i Arcede enligt de så kallade Lex Asea-reglerna.

Respiratorius och Arcedes huvudsakliga projekt, VAL001 respektive RCD405, är läkemedel inom två skilda behandlingsområden som befinner sig i helt olika utvecklingsfaser, vilket inte skapar några andra synergier inom bolagen bortom allmän kunskap inom läkemedelsutveckling.

Arcedes kommer vara verksamt inom projekt relaterade till kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL, astma samt en metod att diagnosticera hjärt- och kärlsjukdomar

Sammantaget anser Respiratorius och Arcedes respektive styrelser att separationen från moderbolaget och noteringen av Arcede på Spotlight ger de bästa förutsättningarna för Arcedes fortsatta utveckling och därmed ett ökat värde för aktieägarna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Respiratorius

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Respiratorius

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt