Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Safe at Sea går vidare i förberedelserna för Solas-klassificering

Räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea har beslutat att gå vidare i processen att nå en Solas-klassificering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under våren 2022 har bolaget med stöd från DNV Advisory genomfört en förstudie för Solas-klassificering av produktportföljen. Förstudien som syftade till att klarlägga möjligheterna att genomföra en certifieringsprocess, har gett ett positivt gensvar. Med utgångspunkt från förstudien har styrelsen därför beslutat att gå vidare och förbereda för en fortsatt klassificeringsprocess.

Målet är att bolaget ska kunna erbjuda sina produkter till kunder som har krav på Solas-klassning, exempelvis kunder med större fartyg inom shipping, passagerarfartyg och oljeplattformar med flera.

- Detta är en tydlig inriktning för vårt arbete och vi ser fram emot att ta oss vidare i processen. Vi bedömer att en lyckad certifieringsprocess skapar nya möjligheter och att det är en viktig milstolpe för att nå kortare säljprocesser och ökade försäljningsvolymer, säger Henrik Hartman, vd på Safe at Sea.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Safe at Sea

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safe at Sea

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt