Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sarsys-Asft

Sarsys-Asft minskar omsättning men ökar rörelseresultat under andra kvartalet

Friktionsmätningsbolaget Sarsys-Asft redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen sjönk 7,1 procent till 10,5 miljoner kronor (11,3).

Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner kronor (-3,4).

Resultatet före och efter skatt var -1,1 miljoner kronor (-3,6). Resultat per aktie hamnade på -0,09 kronor (-0,30).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,9 miljoner kronor (3,8).

"Förbättringen av resultatet för både Q2 och H1 är dels hänförligt till den förbättrade bruttomarginalen, från 52 procent samma period föregående år till 64 procent för perioden H1 2022, samt dels ökningen av övriga rörelseintäkter. Av dessa är 0,9 Mkr hänförliga till erhållet statligt stöd. Kassaflödet under H1 har förbättrats i jämförelse med samma period föregående år. Kassaflödet är positivt för perioden till skillnad mot motsvarande period föregående år då det var negativt", säger vd Fredrik Graflind.

Sarsys-Asft, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning10,511,3-7,1%
Rörelseresultat-0,9-3,4
Resultat före skatt-1,1-3,6
Nettoresultat-1,1-3,6
Resultat per aktie, kronor-0,09-0,30
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,93,8


http://media.finwire.com/media/FWS0079E6A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SARSYS-ASFT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SARSYS-ASFT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt