Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scandinavian Biogas förlänger betalningstid i riktad nyemission

Biogas- och biogödselproducenten Scandinavian Biogas har beslutat att förlänga betalningsperioden för de riktade nyemissionerna av aktier som styrelsen beslutade om den 5 oktober och som godkändes av den efterföljande extra bolagsstämman den 27 oktober. Ny sista dag för betalning är den 25 november. Det framgår av ett pressmeddelande.

De två riktade nyemissionerna avser totalt 13,05 miljoner aktier till teckningskursen 25 kronor per aktie, motsvarande 326 miljoner kronor.

I den riktade byemissionen tecknade Aneo Renewables 12 miljoner aktier. Aneo har informerat bolaget att Aneo, måste lämna in en sedvanlig anmälan till den norska konkurrensmyndigheten. Aneo har nu lämnat in sådan anmälan och bedömer att den norska konkurrensmyndighetens handläggning av anmälan kommer att slutföras i mitten av november 2022.

Vidare kommer Aneo att lägga ett budpliktsbud på Scandinavian Biogas då ägandet efter den riktade nyemissionen uppgår till 36,1 procent av kapitalet och rösterna. Budpliktsbudet kommer hamna på 15,45 kronor per aktie.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Scandinavian Biogas

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Scandinavian Biogas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt