Sectra får order i Storbritannien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sectra får order i Storbritannien

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra har installerat sin helhetslösning för medicinsk bildhantering hos Genomics England, enligt ett pressmeddelande.

Sectras lösning kommer hantera radiologi- och patologibilder från en stor del av NHS organisationer. Genomics England kommer använda lösningen i sitt cancerprogram, ett program som startade i fjol och som syftar till att hjälpa forskare att få en bättre förståelse för cancer.

Installeringen blev färdigställd under februari efter ett kontrakt som signerades i början av 2022.

"Programmet kommer att förflytta gränserna för vad som kan göras idag inom cancerforskning. Det har potentialen att ta klinisk validering av läkemedel till helt nya nivåer, förändra vem som kan bidra till forskning och utveckling, samt leda till nya individanpassade behandlingar för cancerpatienter. Potentialen är stor. Vi kommer att kunna förstå mutationer i DNA:t, men viktigast av allt - om det visar sig i vad läkare ser på röntgenbilderna. Vi kommer också att exponera data för AI på nya sätt", säger Dr. Prabhu Arumugam, chef för kliniska data och bildbehandling samt huvudansvarig för patientinformation på Genomics England, i en kommentar.

Inget ordervärde anges.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sectra

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sectra

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.