Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sotkamo Silvers dotterbolag har säkrat nytt lån på 14,6 miljoner euro för refinansiering

Gruvföretaget Sotkamo Silvers helägda finska dotterbolag har ingått ett nytt prioriterat låneavtal om 14,6 miljoner euro, som en del av den refinansering av bolagets finansiella instrument som aviserades i början av året.

Räntan på det nya lånet är bunden till 12 månaders Euribor med en marginal på 6,5 procent. Marginalen är kopplad till ett kriterium för efterlevnad av olika hållbarhetsaspekter. Löptiden på lånet är fyra år och förfallodag kommer att vara den 31 mars 2026. Lånet ska återbetalas i årliga avbetalningar.

Bolaget har även slutfört det skriftliga förfarandet relaterat till villkoren för dess säkrade obligationslån om 13,2 miljoner euro som initierades den 4 mars.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sotkamo Silver

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sotkamo Silver

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt