Nyhet

Spacett

Spacett redovisar som väntat små resultatförändringar - värderingsförväntan har kommit ned väsentligt

Spac-bolaget Spacett letar fortsatt ett förvärv.

"Börsklimatet har kraftigt förändrats de senaste månaderna främst beroende på Rysslands invasion av Ukraina kombinerat med oväntad hög inflation. I värderingsdiskussioner märker vi att värderingsförväntan från bolagen kommit ned väsentligt", uppger vd Marcus Bonsib i en kommentar och fortsätter.

"Bolagen ser fördelarna med Spacett som ett alternativ till en traditionell börsnotering. Vi har kapital, en bra ägarspridning och vi kan erbjuda bolagen en högre förutsägbarhet i transaktionen. Sammantaget är vi övertygade om att det kommer att bidra till att vi kommer kunna presentera ett attraktivt förvärv för våra ägare."

Spacett har inte för avsikt att bedriva någon verksamhet och därför har bolaget ingen omsättning. Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-0,3). Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (-0,3). Resultat per aktie hamnade på -0,09 kronor (-0,04).

Likvida medel uppgick till 26,3 miljoner kronor.

Spacett, MkrQ1-2022Q1-2021
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-0,6-0,3
Nettoresultat-0,6-0,3
Resultat per aktie, kronor-0,09-0,04
Likvida medel26,3


http://media.finwire.com/media/FWS0074004-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tura Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tura Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt