Nyhet

Stark

Stark rapport från Sydbank - men aktien backar på börsen

Danska Sydbank redovisar en rapport för 2021 där intäkterna är i linje med förväntan. Nettoresultatet var något bättre än väntat och snäppet över bankens egna guidning. Utdelningen höjs till 12,0 danska kronor (4,0).

De totala intäkterna uppgick till 4,72 miljarder danska kronor (3,67), vilket låg i linje med analytikerkonsensus från Bloomberg.

Kreditförlusterna uppgick till -415 miljarder danska kronor, jämfört med en återföring av reserverade kreditförluster på 47 miljoner danska kronor året innan.

Nettoresultatet blev 1,41 miljarder danska kronor (0,80), väntat var 1,38 miljarder danska kronor. Sydbank hade guidat för 1,40 miljarder danska kronor i föregående rapporten. Dessförinnan var prognosen inom intervallet 1,30-1,45 miljarder danska kronor.

Resultatet per aktie blev 23,0 danska kronor (12,8).

Sydbank aviserar också ett nytt aktieåterköpsprogram på 425 miljoner danska kronor i rapporten.

På börsen tappar Sydbank 3,9 procent. Citi noterar att banken kom att missa kring resultatet före poster av engångskaraktär på 1,94 miljarder danska kronor (1,10), vilket beror på högre kostnader.

Sydbank guidar för ett resultat före skatt på 1,15-1,45 miljarder danska kronor, och ett justerat resultat som blir högre än 2021. De justerade kostnaderna väntas bli lägre än 2021 och kreditförlusterna på en låg nivå.

Sydbank, BDKK2021KonsensusFörändring mot konsensus2020
Intäkter4,724,690,6%3,67
Kreditförluster-41547
Resultat före skatt1,761,02
Nettoresultat1,411,382,2%0,80
Resultat per aktie, dkk23,012,8
Utdelning per aktie, dkk12,04,00
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM006FE6E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sydbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sydbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt