Nyhet

Stenocare blir enda leverantör av medicinsk cannabisolja under det danska pilotprogrammet

Medicinska cannabisbolaget Stenocare har godkänts av det danska läkemedelsverket att återigen sälja medicinsk cannabisolja under det danska pilotprogrammet. Vidare blir bolaget även ensam leverantör inom programmet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stenocare är en leverantör av receptbaserade medicinska cannabisprodukter för patientbehandling. Företaget har tidigare levererat receptbaserade produkter till patienter i Danmark och Sverige och går med detta åter in på den danska marknaden med medicinska cannabisoljeprodukter.

"Det här tillkännagivandet markerar en viktig milstolpe för Stenocare och vårt regulatoriska arbete med den danska läkemedelsmyndigheten. Under 2018 var vi de första och enda som fick medicinska cannabisoljeprodukter accepterade för det danska pilotprogrammet. Detta nya godkännande visar att tålamod och uthållighet lönar sig av och vi är både glada och hedrade över att vi nu återigen är den första och enda leverantören av oljeprodukter till danska patienter under pilotprogrammet", kommenterar Thomas Skovlund Schnegelsberg, vd i Stenocare.

Aktien stiger drygt 17 procent på nyheten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stenocare

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stenocare

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt