Nyhet

Stocks

Stocks in Play - Ferronordic faller på tillbakadragen utdelning

Stockholmsbörsen inledde tisdagen runt nollstrecket men efter en timmes handel har börspilarna rört sig tydligt nedåt. Bland de större Europabörserna ses också nedgångar.

Efter knappt 90 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,28 procent till 2 106,76. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -1,33 procent som lägst och 0,05 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 1,63 procent.

AktieKursförändringKommentar
Astra Zeneca2,0%Ingår licensavtal med Neurimmune för fas 1b-kandidaten NI006
Logistea−0,6%Köper fastigheter för 770 miljoner kronor, ska genomföra nyemission på 350 miljoner kronor
Sectra−2,0%Tecknar kontrakt i Belgien
Ericsson−4,0%DZ Bank sänker till behåll från köp
Ferronordic−5,7%Drar tillbaka utdelningsförslag
SAS−9,8%Sparebank 1 sänker till sälj från neutral, Moodys sänker kreditbetyg
Africa Oil−15,3%Vinsten sjönk i fjärde kvartalet, initierar utdelning i år


http://media.finwire.com/media/FWM006FCBD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt