Nyhet

Stocks

Stocks in Play - Intrum stiger på köpråd, Synact Pharma faller på emissionsbesked

Stockholmsbörsen har inlett måndagens handel med stigande kurser. ABB handlas idag exklusive rätt till utdelning, vilket bidrar till att tynga aktien. Synact Pharma faller sedan bolaget aviserat en företrädesemission på 150 miljoner kronor. Köpråd ger stöd åt en rad bolag, däribland Intrum som är en vinnare medan Husqvarna faller på sänkta rekommendationer.

Efter 15 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,74 procent till 2 122,06. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet 0,35 procent som lägst och 0,99 procent som högst.

Breda OMXSPI var upp 0,67 procent.

AktieKursförändringKommentar
Intrum6,3%Dagens industri ger köpråd, ser uppsida på 40 procent
Cloetta5,1%Nordea höjer till köp (behåll), riktkurs 29 kronor
Scandi Standard1,8%Affärsvärlden ger köpråd
Embellence1,5%Börsveckan lämnar köpråd
Cint1,4%Två chefer köper aktier för miljonbelopp
Inwido0,9%Affärsvärlden ger köpråd
Leovegas0,2%Börsveckan lämnar köpråd
ABB-1,4%Handlas exklusive utdelning på motsvarande 8,30 kronor per aktie
Husqvarna-3,5%Nordea och Pareto sänker till behåll (köp)
Synact Pharma-18,1%Genomför en företrädesemission på 150 miljoner kronor


http://media.finwire.com/media/FWM00714D5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt