Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Taurus Energy kallar till årsstämma för att besluta om fortsatt drift eller likvidation

Aktieägarna i etanolbolaget Taurus Energy kallas till årsstämma fredagen den 25 februari i Göteborg. Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för verksamhetsåret 2020/2021.

Valberedningen föreslår att stämman beslutar om omval av Anders Karlsson, Bengt Olof
Johansson och Per Jansson som styrelseledamöter, samt nyval av Bengt Olof Johansson som styrelseordförande. Sune Wännström har avböjt omval.

Styrelsen har upprättat en kontrollbalansräkning i enlighet med aktiebolagslagens bestämmelser och låtit denna granskas av bolagets revisor, som har utfärdat ett yttrande över densamma. Kontrollbalansräkningen utvisar att bolagets eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet. Styrelsen hänskjuter därför till bolagsstämman frågan om bolaget ska gå i likvidation.

Styrelsens primära förslag är att bolaget inte ska gå i likvidation, utan att bolagets verksamhet ska drivas vidare.

Styrelsen föreslår i andra hand likvidation. Beslutet om likvidation föreslås gälla från och med den dag då Bolagsverket har utsett en likvidator. Dagen för skifte av bolagets behållna tillgångar, om några, beräknas kunna infalla omkring tio månader efter tidpunkten för beslut om likvidation. Skiftesstorleken beräknas försiktighetsvis uppgå till noll kronor. Styrelsen har inget förslag till likvidator.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Taurus Energy

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Taurus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt