Tebede erbjuder återköp av teckningsoptioner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tebede erbjuder återköp av teckningsoptioner

Tebede

Spac-bolaget Tebede emitterade i samband med den ursprungliga notering 2021, då bolaget hette TBD30, teckningsoptioner som förfaller 2026.

I samband med förvärvet av Spolargruppen Sverige erbjöds innehavare av teckningsoptioner i bolaget att i ett begränsat erbjudande växla teckningsoptioner mot nyemitterade A-aktier i bolaget.

I diskussioner med bolagets större ägare har det framkommit att det finns ett intresse att på samma sätt som tidigare få möjlighet att växla ytterligare teckningsoptioner mot aktier, skriver Tebede i ett pressmeddelande.

Tebedes styrelse har i kombination med det planerade listbytet från First North till Nasdaq Stockholm beslutat om att offentliggöra ett erbjudande avseende återköp av teckningsoptioner mot likvid i form av nyemitterade A-aktier.

Roosgruppen, AGB Kronolund och Servisen Investment Management har på förhand accepterat erbjudandet, deras innehav motsvarar totalt 1,50 miljoner teckningsoptioner 2021:2 respektive 1,40 miljoner teckningsoptioner 2021:3. Ett antal andra större innehavare har ställt sig positiva till erbjudandet.

Styrelsens förslag ska godkännas på extra bolagsstämma den 3 oktober. Anmälningstiden löper från 4 oktober till 13 oktober. Villkoren innebär att 30 teckningsoptioner berättigar till teckning av en ny A-aktie. Genom erbjudandet kan maximalt 300 000 nya A-aktier komma att utges

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Wall to Wall

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Wall to Wall

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt