Nyhet

Tessin Nordic förlänger utbyteserbjudande riktat till minoritetsägare i dotterbolag

Investeringsplattformen för fastighetsprojekt Tessin Nordic Holding offentliggjorde den 8 mars ett tilläggserbjudande i form av en riktad nyemission av aktier mot betalning med apportegendom till de kvarvarande minoritetsaktieägarna i dotterbolaget Tessin Nordic.

Vid utgången av anmälningsperioden den 29 mars har tilläggserbjudandet accepterats av aktieägare representerande 30 048 aktier i dotterbolaget, motsvarande 0,44 procent av det totala antalet aktier i Tessin. Bolaget har sedan tidigare erhållit 6,78 miljoner aktier motsvarande 98,83 procent av det totala antalet aktier i dotterbolaget vid de två erbjudanden till aktieägarna i dotterbolaget som lämnades under 2021, enligt ett pressmeddelande.

I syfte att ge de kvarvarande aktieägare i dotterbolaget som inte anmält sig i tilläggserbjudandet ytterligare en möjlighet att överlåta sina aktier har styrelsen beslutat att förlänga anmälningsperioden till den 5 april. Tilläggserbjudandet innebär att aktieägarna i dotterbolaget för en aktie erbjuds 15,5 nyemitterade aktier i moderbolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt