Nyhet

Thinc

Thinc Jetty ökar omsättningen kraftigt men minskar nettoresultat under första kvartalet

Kommunikationsbyrån Thinc Jetty ökar omsättning kraftigt i det första kvartalet. Nettoresultatet minskade. Proforma uppgick ebitda-resultatet till 1,4 miljoner kronor.

Omsättningen steg 130,3 procent till 72,3 miljoner kronor (31,4). Den organiska försäljningstillväxten var 34 procent.

Ebitda-resultat blev 1 miljoner kronor (0,8), med en ebitda-marginal på 1,4 procent (2,5).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 1,4 miljoner kronor, med en justerad ebitda-marginal på 1,9 procent.

Resultatet före skatt var -0,7 miljoner kronor (0,5). Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (0,5). Resultat per aktie hamnade på 0,00 kronor (0,02).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 2,9 miljoner kronor. Likvida medel uppgick till 16,4 miljoner kronor.

"Vi har fortsatt stora synergier mellan bolagen som i vår modell kan vara slimmade men ändå växa genom att ta hjälp internt, samtidigt som både helhetsaffärer till koncernen och uppdrag som sprider sig från dotterbolag till dotterbolag ökar", uppger vd Anders Wallqvist i en kommentar.

Totalt 20 procent av affärerna var mellan bolagen.

Thinc Jetty-chefen fortsätter.

"Vi fortsätter att analysera potentiella förvärv som kan förstärka vårt Stockholmskontor alternativt ytterligare teknik- eller specialistbolag inom den kreativa delen. Med den goda start vi fått på 2022 är jag övertygad om att vi kan leverera mot vårt långsiktiga tillväxtmål och närma oss de lönsamhetsmål vi satt upp."


Thinc Jetty, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning72,331,4130,3%
Organisk försäljningstillväxt, procent34
EBITDA10,825,0%
EBITDA-marginal1,4%2,5%
EBITDA, justerat1,4
EBITDA-marginal, justerad1,9%
Resultat före skatt-0,70,5
Nettoresultat-0,60,5
Resultat per aktie, kronor0,000,02
Kassaflöde från löpande verksamhet2,9
Likvida medel16,4


http://media.finwire.com/media/FWS0074D7D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Thinc Jetty

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Thinc Jetty

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt