Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Train

Train Alliance ökar omsättning och rörelseresultat rejält under första kvartalet

Train Alliance, som är verksamma inom järnvägsindustrin, redovisar kraftigt ökande omsättning och resultat under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 310,8 procent till 38,2 miljoner kronor (9,3).

Rörelseresultatet blev 9,3 miljoner kronor (4,2), med en rörelsemarginal på 24,3 procent (45,2).

Resultatet före skatt var 7,3 miljoner kronor (2,6).

Resultatet efter skatt blev 5,8 miljoner kronor (2,1), en ökning med 176,2 procent mot föregående år.

Justerat substansvärde per aktie uppgick till 127,9 kronor (65,60), en ökning med 88 procent.

"Året har inletts i högt tempo för Train Alliance. Järnvägen utvecklades väl under 2021 trots att pandemin fortsatte att hålla tillbaka volymerna, framför allt inom persontrafiken. I januari 2022 startade en ny godstågspendel mellan Göteborgs Hamn och Rosersberg norr om Stockholm, och under året beställde operatörer nya järnvägsfordon för både person- och godstrafik, båda långsiktiga satsningar. Framtidstron i branschen är stark, inte minst på godssidan där företag söker miljövänliga alternativ", skriver vd Joakim Weijmer i rapporten.

"Affärsläget inför resterande del av 2022 ser mycket lovande ut och vi går nu in i en leveransfas. Jag räknar med att vi kommer att leverera en rad nyheter under året", avslutar Weijmer sitt vd-ord.

Train Alliance, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning38,29,3310,8%
Rörelseresultat9,34,2121,4%
Rörelsemarginal24,3%45,2%
Resultat före skatt7,32,6180,8%
Nettoresultat5,82,1176,2%


http://media.finwire.com/media/FWS0074019-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Train Alliance

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Train Alliance

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt