Transtema gör en omstrukturering - varslar 120 anställda
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Transtema gör en omstrukturering - varslar 120 anställda

It-infrastrukturbolaget Transtema varslar cirka 120 anställda som ett led i en omstrukturering, enligt ett pressmeddelande.

Det hela är kopplat till den successiva nedmonteringen av kopparaffären i Sverige samt långsammare takt av 5G-utbyggnad. Enligt bolaget har detta lett till arbetsbrist under juni och därför ett behov av att justera personalstyrkan. Därutöver motiveras beslutet också av förändringar på marknaden som bolaget vill möta proaktivt.

"Teknikutvecklingen gör att kraven förändras i snabb takt och vi behöver möta kundernas ökade behov av flexibilitet varför vi anpassar vår affärsmodell mot en mer flexibel kostnadsstruktur ", säger vd Henning Sveder.

Enligt Transtema kommer omstruktureringen att kosta cirka 8 miljoner kronor och medföra årliga besparingar på cirka 60 miljoner kronor. Kostnaderna kommer att tas i andra kvartalet och den fulla finansiella effekten förväntas senast under fjärde kvartalet 2023.

Åtgärden innebär att antalet uppsägningar alternativt varsel om arbetsbrist totalt under första halvåret 2023 kommer att uppgå till cirka 200 anställda, vilket motsvarar omkring 13 procent av det nuvarande totala antalet anställda. Detta berör cirka 80 personer i Sverige, samt cirka 60 i Norge respektive Serbien, Polen och Slovakien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Transtema

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Transtema

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt