Nyhet

Två indiska bolag i samtal om att förvärva andel i Africa Oil-projekt i Kenya (R)

(Korrigerar att nyheten avser Africa Oil och inte Africa Energy)

De två indiska bolagen ONGC Videsh och Indian Oil är i samtal om att förvärva en andel i Tullow Oils projekt där Africa Oil och TotalEnergies är delägare. Det skriver Bloomberg News och hänvisar till personer med insyn.

De två indiska oljebolagen säger sig nu vilja förvärva andelar i projektet där en transaktion kan vara värd mellan 2 och 3 miljard dollar, enligt källor.

I ägarlistan återfinns en svensk delägare i form av Africa Oil som har 25 procent av projektet, lika stor andel äger det även franska bolaget TotalEnergies. Största ägare är brittiska Tullow Oil med 50 procent.

Kenyas södra Lokichar-fält i block 10BB och 13T beräknas kunna producera 120 000 fat olja per dag, med förväntad brutto oljeutvinning på 585 miljoner fat under hela fältets livslängd, enligt Tullow Oil.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt