Nyhet

Vibrosense

Vibrosense Dynamics förlust oförändrad - händelserikt 2022 att vänta

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics redovisar oförändrad rörelseförlust under Q2 2021/2022 jämfört med samma kvartal året innan.

Omsättningen steg till 0,4 miljoner kronor (0,2).

Rörelseresultatet blev -2,1 miljoner kronor (-2,1).

Resultatet före och efter skatt var också -2,1 miljoner kronor (-2,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,14 kronor (-0,15).

Likvida medel uppgick till 11,6 miljoner kronor (12,0).

"Under det andra kvartalet 2021/2022 ledde framgångsrikt försäljningsarbete i Norden till fortsatt tillväxt och en positiv utveckling av omsättningen. Samtidigt skapade vi, med givande förhandlingar, möjlighet att lansera vår produkt Vibrosense Meter II på den kinesiska marknaden genom ett partnerskap med ett av de största statligt ägda företagen inom kinesisk sjukvård. Vi bedömer att det finns goda möjligheter att få ett regulatoriskt godkännande och registrering genomförd inom 12-18 månader och att vi därefter kan starta försäljning på den kinesiska marknaden", kommenterar vd Hans Wallin.

Vidare skriver Wallin att bolaget kommer ha ett starkt fokus på lanseringen av Diabetes Foot Screening i Sverige och att man arbetar vidare med utvecklingen av HAVS Screening i Norden. Därutöver ska bolaget lägga kraft på kommande diabetesexpansion i Norden, Tyskland, Nederländerna och Kina.

Vibrosense Dynamics, MkrQ2-2021/2022Q2-2020/2021Förändring
Nettoomsättning0,40,2100,0%
Rörelseresultat-2,1-2,1
Resultat före skatt-2,1-2,1
Nettoresultat-2,1-2,1
Resultat per aktie, kronor-0,14-0,15
Likvida medel11,612,0-3,3%


http://media.finwire.com/media/FWS006E82E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vibrosense Dynamics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vibrosense Dynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt