Nyhet

Vibrosense Dynamics ingår distributörsavtal i Kina - får order värd drygt 38 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics har tecknat ett exklusivt distributöravtal med det kinesiska statsägda bolaget Genertec Universal Medical Group, Umcare. De ska sälja bolagets produkt VibroSense Meter II, med inriktning på screening av diabetesfötter, på den kinesiska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande. Avtalet inkluderar även att det kinesiska bolaget gör omfattande marknadsföringsinsatser och försäljningshantering.

Umcare ska även ansvara för att ansöka om regulatoriskt godkännande i Kina. Det är reglerat i ett separat avtal som tecknades mellan parterna i december 2021. Försäljning med leveranser till slutkunder kan inledas när VibroSense Meter II blivit godkänt i Kina, vilket väntas ske under andra kvartalet 2023.

Redan nu har Umcare lagt en första order på VibroSense Meter II värd drygt 38 miljoner kronor, en order som är villkorad att produkten blir godkänd i Kina. Ordervärdet gäller de tre första åren från och med försäljningsstart. Parterna är överens om att värdet kan komma att öka ytterligare under avtalsperioden.

"Samarbetet med Umcare ger oss en helt ny plattform att arbeta från och öppnar nya intressanta möjligheter för framtiden. Jag ser med stor tillförsikt fram emot vårt nya partnerskap och jag är mycket hoppfull när vi nu går in i en ny fas där vi kan planera för lanseringen av Diabetes Foot Screening i Kina, som är världens enskilt största marknad inom diabetesvård", säger Hans Wallin, vd för VibroSense Dynamics.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vibrosense Dynamics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vibrosense Dynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt