Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - börsen rekylerar uppåt

Stockholmsbörsen inleder fredagen med en rekyl uppåt efter gårdagens svängiga handel som bjöd på inhemska inflationssiffror som kom in över förväntan.

Efter 28 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,78 procent till 1 988,83. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet 0,31 procent som lägst och 1,11 procent som högst.

Breda OMXSPI var upp 1,17 procent.

AktieKursförändringKommentar
Bergman & Beving7,8%Ökar omsättning och vinst samt höjer utdelningen
Storskogen7,8%Inkluderas i indexet MSCI Global Small Cap
Sweco7%Danske Bank höjer rekommendationen från behåll till köp
Precise Biometric5,8%Ökar omsättningen och minskar rörelseförlusten
BTS5,3%Redovisar ökad omsättning och rörelseresultat, samt en organisk tillväxt på nästan 13 procent
Volvo Cars3,2%Inkluderas i indexet MSCI Global Standard Index
Africa Oil0,9%Redovisar ökad nettovinst för det första kvartalet
Balder-0,4%Handelsbanken höjer sin kortsiktiga rekommendation till behåll (sälj) och sin långsiktiga till outperform (market perform)


http://media.finwire.com/media/FWM0074693-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt