Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Wyld

Wyld Networks ökar orderingången och redovisar små resultatförändringar

IoT-teknikbolaget Wyld Networks har ökat sin orderingång rejält under det första kvartalet. Resultatet bjöd som väntat på små förändringar.

Intäkterna sjönk 47,1 procent till 0,9 miljoner kronor (1,7).

Rörelseresultatet blev -7,1 miljoner kronor (-5,2).

Resultatet efter skatt blev -7,4 miljoner kronor (-5,2).

Orderingången landade på 28,3 miljoner kronor. Bolaget lanserade Wyld Connect, sin satellit-IoT-modul, kommersiellt på marknaden under kvartalet 2022. Det förklarar också orderingången.

"Efter lanseringen av Wyld Connect i det första kvartalet har vi byggt vidare på det väldigt starka momentum med tecknade lanseringspartneravtal under de senaste 12 månaderna och konverterat tre av dessa avtal till kundorder", uppger vd Alastair Williamson.

Wyld Networks har fått en order från ett sydafrikanskt jordbruksbolag värd 17 miljoner kronor för leverans av Wyld Connect-moduler under en fyraårsperiod med början i april 2022. Han pekar också på att bolaget har fått order värda 11,3 miljoner kronor från Treevia, ett brasilianskt jordbruksbolag. Därutöver har teknikbolaget även fått en initial order från Axceta, vilket man menar har signifikant potential för ytterligare order.

"Dessa order inkluderar inte dataplaner som kommer att bli tillkommande återkommande intäkter för bolaget. Vi ser fram emot de kommande månaderna med målet att konvertera alla våra lanseringspartneravtal till kundorder", avslutar Williamson.

Wyld Networks, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Orderingång28,3
Intäkter0,91,7-47,1%
Rörelseresultat-7,1-5,2
Nettoresultat-7,4-5,2


http://media.finwire.com/media/FWS0075542-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Wyld Networks

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Wyld Networks

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt