Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xpecunias

Xpecunias rörelseresultat var 6,3 miljoner under fjärde kvartalet

Kryptovalutabolaget Xpecunia hade en omsättning på 15,6 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2021 och levererar ett rörelseresultat på 6,3 miljoner. Jämförelsesiffror saknas då koncernen bildades 1 juli förra året.

"Lönsamheten i Xpecunia är stark med 6,3 mkr i rörelseresultat i fjärde kvartalet – det även i tider av volatila priser på insatsvaror och produktion. Att energipriserna under årets sista period i Sverige har varit exceptionella har inte påverkat Xpecunia i någon större grad och kommer påverka allt mindre framgent när den egna energin ökar allt mer. Xpecunia står stabilt med balanserad tillväxt och positiva kassaflöden", kommenterar vd Daniel Moström.

Rörelseresultatet blev 6,3 miljoner kronor, med en rörelsemarginal på 40,4 procent.

Resultatet efter skatt blev 3,4 miljoner kronor.

Resultat per aktie hamnade på 0,09 kronor.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 11,8 miljoner kronor.

Xpecunia, MkrQ4-2021
Nettoomsättning15,6
Rörelseresultat6,3
Rörelsemarginal40,4%
Nettoresultat3,4
Resultat per aktie, kronor0,09
Kassaflöde från löpande verksamhet11,8


http://media.finwire.com/media/FWS006F158-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xpecunia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xpecunia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt