Nyhet

Zoomability

Zoomability redovisar små förändringar - ser positivt på omsättningsförändring

Elfordonsbolaget Zoomability redovisar små förändringar av sitt resultat i det fjärde kvartalet.

Omsättningen steg 8,3 procent till 1,3 miljoner kronor (1,2).

Rörelseresultatet blev -3,9 miljoner kronor (-2,1). Resultatet efter skatt blev -3,9 miljoner kronor (-2,6). Resultat per aktie hamnade på -0,76 kronor (-1,22).

Ingen utdelning föreslås (0).

Vd Pehr-Johan Fager kommenterar omsättningsutvecklingen under det fjärde kvartalet.

"Det är givetvis ett mycket gott tecken, och framför allt när vi nu verkar gå mot slutet av pandemin. Orderingången under januari är också en indikation på det."

Zoomability har flera marknadsföringsaktiviteter inbokade. Företaget har investerat i ökade kostnader.

"Vi räknar dock med stärkta marginaler framöver tack vare ökade volymer och att det projekt kring kostreducering för tillverkningen som kommer att få effekt under främst andra halvan av 2022. Det kommer ha stor betydelse för vår framtida lönsamhet", skriver Zoomability-chefen.

Zoomability, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning1,31,28,3%
Rörelseresultat-3,9-2,1
Nettoresultat-3,9-2,6
Resultat per aktie, kronor-0,76-1,22
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS006F702-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zoomability

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt