EYEONID GROUP AB (publ): Planerar för att accelerera Bolagets säljstyrka för att driva snabbare tillväxt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

EYEONID GROUP AB (publ): Planerar för att accelerera Bolagets säljstyrka för att driva snabbare tillväxt

Eyeonid Group är under förändring och fullt fokus är nu riktat på att öka bolagets tillväxt och att nå positivt kassaflöde för kärnverksamheten. Bolaget står nu med en färdigutvecklad B2B-tjänst som sedan säljstarten 2 april visat stor försäljningspotential. Därför avser Eyeonid Group att accelerera säljstyrkan av produkten och bredda försäljningen mot ett större antal europeiska marknader, i första hand norden och Tyskland.

Eyeonid Group har idag etablerat ett säljkontor i Dubai med två nya säljare som påbörjat B2B försäljning av den nyutvecklade Enterprise tjänsten mot den svenska marknaden. Avsikten är att nu stegvis utöka den säljstyrkan från dagens två säljare till 20 säljare i december 2024. Baserat på nuvarande utfall av stängda avtal per säljare och dag är bedömningen att det är realistiskt att i december 2024 med ett säljteam på 20 säljare uppnå stängda affärer motsvarande ca 4,2 MSEK i fakturerade intäkter, vilket motsvarar en årstakt på ca 50 MSEK i fakturerade intäkter. Med fakturerade intäkter menas utan hänsyn till redovisningsmässiga periodiseringar. Detta ska läggas till den nuvarande white-label försäljningen via återförsäljare som genererar intäkter på ca 15-16 MSEK på årsbasis.

Till bolagets förfogande för att uppnå denna acceleration finns en beviljad låneram om 10 MSEK för avrop som kan komma att nyttjas, beroende på hur snabbt kassaflödet från satsningen genereras. Styrelse och ledning kommer löpande utvärdera hur kassaflödesbehovet för satsningen utvecklar sig och har i och med låneramen en säkerhet för att kunna genomföra denna.

För mer information, kontakta

Fredrik Björklund, styrelseordförande, Eyeonid Group AB (publ.)

Telefon: 070-892 35 92

E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som Eyeonid Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-04-22 kl. 08:30 CET.

Om EyeonID

Eyeonid Group AB (publ) grundades 2015 och är en SaaS-leverantör som genom egenutvecklad teknologi för insamling, analys och paketering av data utvecklar och säljer smarta lösningar som gör livet på internet enklare och tryggare för människor, företag och organisationer. Bolaget tillhandahåller affärslösningar inom IT säkerhet, integritetsskyddande tjänster och AI baserade datalösningar. Dessa riktas i första hand mot B2B marknaden i Europa för branscher som t.ex. bank, försäkring, telekom och hosting.

Bifogade filer

PM Eyeonid Group plan för accelerationhttps://mb.cision.com/Main/14860/3964839/2747004.pdf

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Eyeonid

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Eyeonid

Senaste nytt