Digia (FI) (DIGIA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Digia (FI) aktie

DIGIA  

Digia är ett IT-konsultbolag. Bolaget är specialiserade inom systemintegrering, webbanalys, samt interna processer som berör effektivisering och beslutshantering. Bolagets tjänster används inom en rad olika sektorer, från finans, till dagligvaruhandeln samt energisektorn. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska hemmamarknaden. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

Digia (FI) tillhör sektorn Informationsteknik och branschen IT-Konsulter. Bolaget har ett börsvärde på 197 MEUR, en omsättning på 132 MEUR och med ett resultat på 11 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Digia (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Digia (FI) (DIGIA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Digia (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Small Cap, och med tickern DIGIA. Aktien har ett P/E-tal på 18.6 och P/S-tal på 1.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Digia (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Digia (FI) senaste utdelning är 0.2 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Digia (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Digia (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Digia (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Digia (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Digia (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Digia (FI)

Digia (FI)

TickerDIGIA
ListaSmall Cap
LandFinland
SektorInformationsteknik
BranschIT-Konsulter
Börsvärde197 MEUR
Omsättning132 MEUR
Vinst11 MEUR
P/E18.6
P/S1.4
Utdelning0.2 EUR
Direktavkastning2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Digia (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Digia (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter