Softronic (SOF B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Softronic aktie

SOF B  

Softronic är ett IT- och managementbolag. Bolaget levererar ett brett utbud av konsulttjänster som innefattar lösningar inom affärssystem, digital marknadskommunikation, e-hälsa, kontorsstöd samt försäkringssystem. Bolaget grundades ursprungligen 1984 och har idag verksamhet främst runtom den nordiska - samt baltiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Softronic tillhör sektorn Informationsteknik och branschen IT-Konsulter. Bolaget har ett börsvärde på 1 366 MSEK, en omsättning på 717 MSEK och med ett resultat på 69 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Softronic

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Softronic (SOF B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Softronic aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Small Cap, och med tickern SOF B. Aktien har ett P/E-tal på 19.7 och P/S-tal på 1.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Softronic utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Softronic senaste utdelning är 3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 11.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Softronic Avanza – se aktiekurs idag

Se Softronic senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Softronic – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Softronic.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Softronic.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Softronic

Softronic

TickerSOF B
ListaSmall Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschIT-Konsulter
Börsvärde1 366 MSEK
Omsättning717 MSEK
Vinst69 MSEK
P/E19.7
P/S1.8
Utdelning3 SEK
Direktavkastning11.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Softronic

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Softronic? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter