MPC Energy Solutions aktie | MPCES | Aktiekurs, analyser & nyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

MPC Energy Solutions aktie • MPCES

🤍  Bevaka
Rapportdags: 9 dagar kvar till nästa rapport i MPC Energy Solutions
Om aktien
NamnMPC Energy Solutions
StatusNoterad
TickerMPCES
ListaOslo Growth
LandNorge
SektorKraftförsörjning
BranschFörnybarenergi
UtdelningNej
Första handelsdag22 Feb 2021
Nästa rapport31 Jul
Antal ägare Avanza310 st
Antal ägare Nordnet530 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
MPC Energy Solutions opererar inom energibranschen. Företaget levererar hållbara energilösningar globalt och har sitt fokus på infrastruktur som inkluderar sol- och vindkraft, samt andra hybrid- och energilösningar. MPC Energy Solutions är involverade i alla stadier av projektens livscykel för förnybar energi, från den tidiga utvecklingsfasen till konstruktion och drift. Deras huvudsakliga affärsverksamhet är att utveckla, bygga, äga och driva förnybara energitillgångar. Den största delen av deras verksamhet finns i Europa.
Dölj beskrivning ▲

MPC Energy Solutions aktiekurs - Analysera och köp aktien

Köpa MPC Energy Solutions

Analysera MPC Energy Solutions

Handla MPC Energy Solutions

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Bolag i samma branch som MPC Energy Solutions

Orrön Energy är ett företag inom energisektorn. Deras huvudsakliga fokus ligger på att producera energi från förnybara källor såsom sol-, vind- och vattenkraft.

PowerCell Sweden är ett företag som specialiserar sig på att tillverka bränsleceller.

NEL verkar inom energibranschen med ett fokus på vätgas.

Minesto är ett företag som fokuserar på teknik inom den marina industrin.

SaltX Technology är ett svenskt företag inom grön teknologi som fokuserar på att skapa och marknadsföra hållbara och patenterade elektrifieringslösningar för industrin.

Climeon är ett företag inom teknologisektorn som fokuserar på att utveckla lösningar för att omvandla värme till förnybar elektricitet.

FAQ - Vanliga frågor och svar om MPC Energy Solutions

Ska man investera i MPC Energy Solutions aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i MPC Energy Solutions en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i MPC Energy Solutions.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har MPC Energy Solutions utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om MPC Energy Solutions utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer MPC Energy Solutions rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-07-31.

Det är altså 9 dagar kvar till nästa rapport i MPC Energy Solutions.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

MPC Energy Solutions senaste rapport

Länk till senaste rapporten från MPC Energy Solutions: MPCES_Q1 Report 2024_final - MPC Energy Solutions reports revenue growth and margin improvements in first quarter; group EBITDA positive for the first time in history

Liknande bolag som MPC Energy Solutions

Många som är intresserade av MPC Energy Solutions titar ofta på andra bolag i samma branch, Förnybarenergi. Några av de mest populära bolagen är Orrön Energy från Sverige, PowerCell från Sverige och NEL från Norge

MPC Energy Solutions forum

Var kan jag diskutera MPC Energy Solutions och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör MPC Energy Solutions: MPC Energy Solutions forum.

När du har hittat ett aktieforum för MPC Energy Solutions som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i MPC Energy Solutions via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter MPC Energy Solutions

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i MPC Energy Solutions

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i MPC Energy Solutions!

STÄNG X
Handla aktier i MPC Energy Solutions
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går MPC Energy Solutions aktie att handla på börsen?

Ja, MPC Energy Solutions är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för MPC Energy Solutions.

Vad har hänt med MPC Energy Solutions aktien?

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker MPC Energy Solutions aktien - är den övervärderad?

MPC Energy Solutions kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger MPC Energy Solutions aktien - är den undervärderad?

MPC Energy Solutions kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i MPC Energy Solutions aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i MPC Energy Solutions. Hos dessa nätmäklare kan du även se MPC Energy Solutions aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera MPC Energy Solutions?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien MPC Energy Solutions på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.