Ponsse 1 (FI) (PON1V) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Ponsse 1 (FI) aktie

PON1V  

Ponsse är en leverantör av maskiner för skogsindustrin. Idag erbjuder bolaget ett flertal produkter som skördare, dual-maskiner, kranar och aggregat. Utöver huvudverksamheten levereras även simulatorer och informationssystem som används i utbildningssyfte hos företagskunderna. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades ursprungligen 1970 och har sitt huvudkontor i Vieremä.

Ponsse 1 (FI) tillhör sektorn Industri och branschen Industrimaskiner. Bolaget har ett börsvärde på 1 198 MEUR, en omsättning på 672 MEUR och med ett resultat på 44 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Ponsse 1 (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Ponsse 1 (FI) (PON1V) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Ponsse 1 (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Mid Cap, och med tickern PON1V. Aktien har ett P/E-tal på 27.1 och P/S-tal på 1.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Ponsse 1 (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Ponsse 1 (FI) senaste utdelning är 0.6 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Ponsse 1 (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Ponsse 1 (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Ponsse 1 (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Ponsse 1 (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Ponsse 1 (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Ponsse 1 (FI)

Ponsse 1 (FI)

TickerPON1V
ListaMid Cap
LandFinland
SektorIndustri
BranschIndustrimaskiner
Börsvärde1 198 MEUR
Omsättning672 MEUR
Vinst44 MEUR
P/E27.1
P/S1.8
Utdelning0.6 EUR
Direktavkastning1.4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Ponsse 1 (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Ponsse 1 (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter