Raisio K (FI) (RAIKV) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Raisio K (FI) aktie

RAIKV  

Raisio Group är verksamma inom livsmedelsindustrin. Bolaget verkar idag som en internationell finsk koncern med störst fokus inom utveckling av växtbaserad kost. Huvudprodukterna består av livsmedel samt foder och malt. Produkterna vidaresäljs under olika varumärken och används för att dels sänka kolesterolvärdet, samt förbättra halterna i mjölkproduktionen. Koncernens huvudkontor återfinns i Raisio.

Raisio K (FI) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Livsmedel. Bolaget har ett börsvärde på 643 MEUR, en omsättning på 241 MEUR och med ett resultat på 28 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Raisio K (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Raisio K (FI) (RAIKV) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Raisio K (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Prelist, och med tickern RAIKV. Aktien har ett P/E-tal på 23.4 och P/S-tal på 2.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Raisio K (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Raisio K (FI) senaste utdelning är 0.1 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Raisio K (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Raisio K (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Raisio K (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Raisio K (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Raisio K (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Raisio K (FI)

Raisio K (FI)

TickerRAIKV
ListaPrelist
LandFinland
SektorDagligvaror
BranschLivsmedel
Börsvärde643 MEUR
Omsättning241 MEUR
Vinst28 MEUR
P/E23.4
P/S2.8
Utdelning0.1 EUR
Direktavkastning3.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Raisio K (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Raisio K (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter