Sampo (FI) (SAMPO) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Sampo (FI) aktie

🔔 Skapa bevakning

SAMPO  

Sampo är en försäkringskoncern. Idag bedrivs verksamhet utifrån moderbolaget Sampo Plc samt dotterbolagen IF Skadeförsäkring och Mandatum Life, med vardera specialisering inom administrering, skadeförsäkring, samt riskförsäkring. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder, med störst verksamhet på den nordiska - och baltiska marknaden. Koncernen grundades ursprungligen 1909 och har sitt huvudkontor i Helsingfors.

Sampo (FI) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Försäkring. Bolaget har ett börsvärde på 23 865 MEUR, en omsättning på 10 430 MEUR och med ett resultat på 589 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Sampo (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Sampo (FI) (SAMPO) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Sampo (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Large Cap, och med tickern SAMPO. Aktien har ett P/E-tal på 40.5 och P/S-tal på 1.9 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Sampo (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Sampo (FI) senaste utdelning är 1.7 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Sampo (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Sampo (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Sampo (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Sampo (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Sampo (FI).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Sampo (FI)

Sampo (FI)

TickerSAMPO
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorFinans & Fastighet
BranschFörsäkring
Börsvärde23 865 MEUR
Omsättning10 430 MEUR
Vinst589 MEUR
P/E40.5
P/S1.9
Utdelning1.7 EUR
Direktavkastning4%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Sampo (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Sampo (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter