Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag och Ericsson toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag och Ericsson toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, Ericsson och Sandvik i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Aktierna som inte längre anses köpvärda
Aktierna som inte längre anses köpvärda. Och aktierna som höjts till köp i dag..

Balder ersätter SBB bland Swedbanks sektorfavoriter
Swedbank gör en förändring bland sina sektorfavoriter och tar in Balder som ersätter SBB. Det framgår av senaste uppdateringen från Swedbank Aktiellt. Banken menar att Balder förtjänar en premievärdering. "För närvarande handlas..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. Ericsson

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom..

Nyheter om Ericsson som dominerat i flödet denna vecka

Aktierna som inte längre anses köpvärda
Aktierna som inte längre anses köpvärda. Och aktierna som höjts till köp i dag..

Jättarnas besked idag: Delar ut 30 miljarder till ägarna
Investor, Ericsson, Sandvik och Avanza kommer att dela ut 30 miljarder kronor till aktieägarna, visar Affärsvärldens genomgång av utdelningsförslagen i fredagens rapportflod...

Här hittar du mer nyheter och videos där Ericsson nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Sandvik

Sandvik är en global industrikoncern. Bolaget är specialiserade inom utveckling, tillverkning och vidare marknadsföring av produkter för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Bolaget grundades..

Nyheter om Sandvik som dominerat i flödet denna vecka

Jättarnas besked idag: Delar ut 30 miljarder till ägarna
Investor, Ericsson, Sandvik och Avanza kommer att dela ut 30 miljarder kronor till aktieägarna, visar Affärsvärldens genomgång av utdelningsförslagen i fredagens rapportflod...

Pareto föredrar fortsatt verkstadsbolag tidigt i cykeln - ABB favorit
Pareto Securities föredrar fortsatt cykliska bolag som ligger tidigt i cykeln och värdecase såsom Sandvik, SKF och Volvo. Det framgår av en sektoranalys. Den aktie som föredras mest är ABB tack “vare sin unika tillväxt- och..

Här hittar du mer nyheter och videos där Sandvik nämns.

4. EQT

EQT är ett riskkapitalbolag. Bolaget verkar inom segmentet private equity och arbetar idag med investeringar och förvärv inom ett flertal sektorer och regioner på global nivå. Utöver huvudverksamheten förvaltar bolaget över diverse specialiserade investeringsfonder, samt innehas..

Nyheter om EQT som dominerat i flödet denna vecka

Lägre resultat för EQT
Men föreslår höjd utdelning..

EQT-topp lämnar efter börsklavertramp
EQT-toppen Niklas Ringby, som lett riskkapitalbolagets Public Venture-fond, lämnar sin post. Detta efter att fonden gått på en rad uppmärksammade nitar, skriver Dagens industri...

Här hittar du mer nyheter och videos där EQT nämns.

5. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Tesla kritiseras av fackförbund i Tyskland
Tesla har utsatts för kritik från det tyska fackförbundet IG Metall och politiker efter påståenden från anställda om orimliga arbetstider vid fabriken i Brandenburg. Arbetstagarna var allt mer rädda för att diskutera sina..

Musk och Tesla tvingas till domstol över gamla tweets om utköp av elbilstillverkaren
Elon Musk ställts inför en rättegång på tisdag över sina uttalanden om att köpa ut Tesla 2018, rapporterar flera medier. Musk skrev som bekant på Twitter att han övervägde att köpa ut bolaget, och hade säkrat finansiering för..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ABB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt