Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ParetoFoto: Fotolia

Pareto föredrar fortsatt verkstadsbolag tidigt i cykeln - ABB favorit

Pareto Securities föredrar fortsatt cykliska bolag som ligger tidigt i cykeln och värdecase såsom Sandvik, SKF och Volvo. Det framgår av en sektoranalys.

Den aktie som föredras mest är ABB tack “vare sin unika tillväxt- och marginalresa under de kommande åren”. Bland de mindre aktörerna gillas Munters där man ser en fortsatt turnaround.

Pareto valde annars att dra ner rekommendationerna för en stor del av bolagen efter Q3-rapporterna, däribland Alfa Laval, Atlas Copco, Epiroc, Metso Outotec, Trelleborg och Wärtsilä till behåll från köp. Epiroc reviderades också ner till sälj från tidigare behåll.

Sektorn har efter det utvecklats starkt och vissa av bolagen har närmat sig sina tidigare toppnoteringar. Pareto tolkar detta som att värderingarna nu är mer rimliga.

När det kommer till övergripande kommentarer om sektorn, skriver Pareto att trenden kring kapitalutgifter, capex, väntas förbli stark under 2023. Därutöver spås marginalerna förbättras under 2023 till följd av lägre logistik- och råmaterialkostnader, samt en betydligt bättre produktionseffektivitet.

En av riskerna är att orderingången kan falla betydande under 2023 i spåren av de många order som kom in under 2021 och 2022.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABB

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.