Aktierna det snackas mest om just nu – Vestas Wind Systems och Viaplay toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – Vestas Wind Systems och Viaplay toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Vestas Wind Systems, Viaplay och Thunderful i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Vestas Wind Systems

Vestas Wind Systems är en tillverkare av vindkraftverk. Bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från design, produktion, montering, logistikinstallation till eftermarknadsservice. Vindkraftverken återfinns idag på en global marknad inom samtliga regioner. Utöver erbjuds konsulttjänster..

Nyheter om Vestas Wind Systems som dominerat i flödet denna vecka

Framåt för vindkraft igen – Vestas stiger på rapport
Efter att vindenergibolaget Vestas hade lagt fram sin rapport och prognos under onsdagen steg aktien på börsen, skriver Dagens Industri. Det har inte varit något bra år för vindkraftbolagen, och Vestas har gått med 147 miljoner euro..

Här hittar du mer nyheter och videos där Vestas Wind Systems nämns.

2. Viaplay

NENT Group, även kända under Nordic Entertainment Group, är verksamma inom underhållningsbranschen. Inom bolaget återfinns ett brett utbud av TV kanaler, streamingtjänster samt radiostationer, som vidaresänds runtom den nordiska marknaden. Mer kända varumärken inkluderar ViaPlay, Rix FM..

Nyheter om Viaplay som dominerat i flödet denna vecka

Carl Armfelt ser köplägen i tillväxtbolag, lyfter fram fem aktier - Di
Tin Fonders förvaltare Carl Armfelt ser ett trendbrott i de hårt kurspressade tillväxtbolagen och lyfter i en intervju med Dagens industri fram fem aktier där han ser köplägen.  Tekniksektorn har haft en tuff inledande start på..

Viaplay tecknar flermarknadspartnerskap med Erling Haaland
Mediebolaget Viaplay Group och Norges stjärnanfallare Erling Haaland har ingått ett flermarknadspartnerskap. Partnerskapet går ut på att Haaland kommer att medverka i en exklusiv dokumentär på Viaplay. Det framgår av ett..

Här hittar du mer nyheter och videos där Viaplay nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Thunderful

Thunderful Group är en pan-nordisk grupp som utvecklar och förlägger PC-, konsol- och mobilspel för den globala spelmarknaden, samt distribuerar spel, spelkonsoler, speltillbehör och leksaker på de nordiska och baltiska marknaderna. Bolaget grundades 2019 efter en omstrukturering av..

Nyheter om Thunderful som dominerat i flödet denna vecka

Åsksmäll för aktieägarna
Thunderful Group har fallit 65% sedan börsintroduktionen. Rapporten som släpptes den 10 augusti föregicks med att vd fick lämna sin position så tätt inpå som kvällen innan. Vad har hänt i bolaget och hur ser framtiden ut?..

Redeye skruvar upp sitt motiverade värde för Thunderful Group
Redeye ser positivt på utvecklingen för gamingbolaget Thunderful Groups affärsområde Games och förväntar sig ytterligare plattformsavtal under innevarande år. I en färsk uppdragsanalys höjer analyshuset sitt motiverade värde för..

Här hittar du mer nyheter och videos där Thunderful nämns.

4. G5 Entertainment

G5 Entertainment är verksamma inom underhållningsbranschen. Bolaget är en utvecklare och förläggare av spel för iOS, Android, Kindle Fire och enheter som drivs utav Windows. G5 Entertainment utvecklar och publicerar spel som är lätta att lära sig och bolaget riktar sig till en bred publik,..

Nyheter om G5 Entertainment som dominerat i flödet denna vecka

G5 Entertainment ökar omsättning men vänder till förlust
Spelutvecklaren G5 Entertainment redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan...

G5 Entertainment ökar omsättningen men vänder till förlust
En återgång till det normala efter covid-boomen – nu väntar sig bolaget att spelaraktiviteten tar fart i slutet av året...

Här hittar du mer nyheter och videos där G5 Entertainment nämns.

5. Hemnet

Hemnet Group är ett IT-bolag inriktade mot fastighetsmarknaden. Bolaget erbjuder en digital plattform för köp och försäljning av bostäder, tomter, fritidsboenden och mark. Tjänsterna används som säljkanal för potentiella köpare, säljare samt mäklare där utbudet huvudsakligen består..

Nyheter om Hemnet som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 32
Analyser av Hemnet, Kambi, Energy Save, Carasent, Tessin-lån, Integrum, Qleanair, Bubbleroom, Solid Försäkring samt Afv-portföljen, Investeraren, Insiderkollen, Råduppföljning och rapportkalender vecka 33...

Lägenheter till salu slår rekord i staden: Ovanligt
Utbudet av lägenheter är rekordhögt i Sverige. I Göteborg är antalet till salu på Hemnet mer än 50 procent högre än de senaste åren. Och i Stockholm tror Hemnets analytiker att utbudsrekordet från 2018 slås i höst...

Här hittar du mer nyheter och videos där Hemnet nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bubbleroom

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt