Börsmäklaren som blev framgångsrik fondförvaltare – här är favoritaktierna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Börsmäklaren som blev framgångsrik fondförvaltare – här är favoritaktierna

Börsmäklaren

Gustaf von Sivers, tidigare börsmäklare och nuvarande hedgefondsförvaltare, har gjort sig ett namn inom investmentvärlden. Han driver Sivers Urban Fonder, som investerar i både etablerade företag och lovande uppstickare. Portföljen innehåller allt från industriella jättar som ABB och SKF till snabbväxande innovativa företag som Lumenradio och Mildef.

  • Gustaf von Sivers förvaltar hedgefonden Calgus på Sivers Urban Fonder, ett företag han grundat tillsammans med barndomsvännen Carl Urban.
  • Portföljen består av en mix av traditionella företag och tillväxtfokuserade uppstickare.
  • von Sivers använder en strategi för att identifiera undervärderade bolag med potential för hög avkastning på lång sikt.

Strategin bakom framgången

von Sivers strategi är att identifiera företag som han anser vara undervärderade. Genom att bedöma vad som kan hända med företaget inom en treårsperiod, sätter han en riktkurs på aktien. Målet är att aktien ska öka med minst 50 procent inom två år.

"Vi får inte alltid rätt, men vi har ändå haft en genomsnittlig årlig avkastning på 10 procent sedan vi startade för 15 år sedan", säger von Sivers i Privata Affärers podd Ett rikare liv.

Blandat urval av investeringar

En av hans investeringar är sjukvårdsföretaget Medicover, grundat av Oriflame-bröderna Jonas och Robert af Jochnick. Företaget erbjuder en rad olika sjukvårdstjänster och är inte beroende av statlig finansiering, vilket gör det unikt på börsen.

von Sivers har också investerat i Xano och Nederman, två av fondens äldsta innehav. Trots Xanos svaga resultat för årets första kvartal, tror von Sivers fortfarande på företagets potential.

Även Göteborgsbolaget Lumenradio, som säljer system för trådlös styrning av ljus, finns med i portföljen. Trots en minskad vinst under första kvartalet ser von Sivers positivt på bolagets framtid. "Lumenradio är ett litet lönsamt bolag med runt 250 miljoner i omsättning och goda finanser, och vi ser en stabilisering i orderingången", säger han.

Framtidsutsikter

Försvaretleverantören Mildef är ett annat företag som von Sivers har investerat i. Trots att aktiekursen har sjunkit från 90 till 65 kronor, ser han positivt på bolagets framtid och har satt en riktkurs på 100 kronor per aktie.

"Bolaget har väldigt höga bruttomarginaler, nästan 50 procent men också höga försäljningskostnader. Vi tror att bolaget har potential att växa", avslutar von Sivers.

Fondens 10 största innehav

Bolag Portföljvikt %
Securitas 10,3
Nederman 7,3
Essity 7,1
ABB 6,9
Investor 6,2
SKF 6,1
VNV Global 5,5
SEB 5,4
Medicover 4,8
XANO Industri 4,7

Källa: Privata Affärer/Morningstar, Factset. Per 31/3 2024.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ABB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt