Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Helgläsning:

Helgläsning: Här är veckans mest lästa ekonominyheter

Nedan följer en kort sammanställning av de nyheter som trendat hos Börskollen under veckan. En summering av veckans mest klickade nyheter, lagom till morgonkaffet under helgen, när du har tid att läsa artiklarna lite mer ingående.

1. Aktien är ett "givet köp" enligt Dagens industri

Ventilationsbolaget Lindab får höga betyg från Dagens industri. I sin senaste analys under "Veckans aktie" klassificerar tidningen Lindab som ett "givet köp". Lindabs framgångsrika omvandling under ledning av VD..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Här är Börsveckans fem köp och säljrekommendation

Tidningen Börsveckan ger grönt ljus för aktieköp i medicinteknikbolaget Arjo och vård- och omsorgsbolaget Attendo i sin senaste utgåva. För industrileverantören Mildef, serieförvärvaren Lifco och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

3. 10 billiga aktier med rejäl uppsida

Listan över tio köpvärda aktier med attraktiva värderingar i november har sammanställts av Morningstars analytiker. Business Insider berättar att aktierna just bedöms ligga minst 30 procent under sitt verkliga..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Hexatronic - Orolig framtid

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronics tillväxt har minskat markant. Med en omfattande skuldsättning och svag vinstkvalitet, är det svårt att lita på aktiens långsiktiga potential, enligt en analys från..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Investerare: ”Enorm tillväxtpotential i detta techbolag”

Tack vare AI-teknikens möjligheter ser FEG:s chefsinvesterare Jonathan Curtis stor potential hos ett visst techbolag bland de så kallade ”Magnificent 7”. ”Magnificent 7” är smeknamnet för de aktier hos..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Elva aktier att hålla ögonen på – DI:s lista på köpvärda aktier

Dagens Industri har identifierat elva aktier som de rekommenderar som köpvärda i sitt senaste utskick. De utvalda aktierna har potential för en positiv utveckling de kommande månaderna, enligt tidningens analytiker...

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Här hittar du lägsta bolåneräntan Trendskifte: Flera satsar på bundet

Siffror från statliga bolåneaktören SBAB visar att 89 procent av bankens nya kunder valde rörlig ränta i september, vilket är en minskning med 7 procent sedan toppen i maj då hela 96 procent av kunderna valde..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

8. Hernhag: Tre köpvärda aktier där blankarna har fel

Blankarnas strategi har varit framgångsrik i år – genom att skrämma placerare har de lyckats sänka kurserna i sina målbolag. Marcus Hernhag ger dock inte mycket för blankarattackerna mot tre aktier där han tror..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Aktierna med högst direktavkastning 2024

Storbanken högavkastande förväntad vinnare...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

10. Proffset: Fem pressade aktier att köpa nu

Analytikern ser klipplägen efter nedgångarna...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

11. Skräcknota för laddning av familjens elbil

Rena rama skräcknotan damp ned hos familjen Olsson vid månadens slut. Laddhybriden, som stått vid Virtas laddstolpe på nätterna, kostade definitivt mer att ladda än man räknat med. Familjen Olsson i Solna köpte..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Bankmysteriet på börsen: ”Helt absurt”

Det är två olika aktier i ett av börsens största bolag som borde kosta lika mycket, men den ena är 20 procent dyrare än den andra. – Det är helt absurt, det borde inte vara så här, säger Aktiespararnas..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

13. Di: Köp Securitas – fortsatt "ett fynd" efter kursnedgången

Trots att Securitas Q3-rapport kom in som förväntat ser vi en nedgång på nästan 7 procent i aktiepriset på en fallande börs. Dagens industri anser att aktiemarknadens reaktion är överdriven och uppmanar till..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

14. Svea Bank fortsätter att expandera i Ryssland – trots löfte om avveckling

Trots tidigare löfte om att avveckla sin inkassoverksamhet i Ryssland, fortsätter Svea Bank att växa i landet. VD Lennart Ågren förklarar att det är "principiellt omöjligt" att lämna landet på grund av "många..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

15. Ilija Batljan säljer i Neobo - här är hela portföljen

Ilija Batljan fortsätter att sälja aktier i fastighetsbolaget Neobo, visar ny data från Holdings...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

16. Späckhuggarna slår till igen – sänkte lyxyacht

Späckhuggarna fortsätter sitt korståg mot mänskligheten och lyxyachterna. Den senaste i raden av händelser visar inte på att de ämnar hissa vit flagg. De första rapporterna kom redan under sommaren 2020, då..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

17. Evolution förnekar att Europa-VD sålt aktier

Börsbolaget Evolution förnekar Holdings uppgifter om att Europa-VD:n Gionata La Torre ska ha sålt 75% av sitt innehav...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

18. Investera i Odico – framtiden för byggande

Odico accelererar byggbranschen mot en digital transformation och träder fram som en banbrytande aktör och presenterar en unik investeringsmöjlighet genom sin företrädesemission. Odico, med bas i danska Odense, är..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

19. Här är Swedbanks nya sektorfavoriter

Swedbank gör om bland sina sektorfavoriter och tar in SCA som ny favorit inom sektorn Basindustri. Inom sektorn Konsument ersätts Synsam med Essity...

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

20. Kronan stärks - under 11 kr mot dollarn

Kronan får en skjuts uppåt som en följd av en inbromsande amerikansk jobbmarknad. Ny data visar att arbetsmarknaden har förlorat sin tidigare fart, vilket minskar sannolikheten för ytterligare räntehöjningar i..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arjo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.