Spararnas drömelva i EM – och tre petade spelare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Spararnas drömelva i EM – och tre petade spelare

Spararnas

Nordnet Sverige har satt ihop sin egen drömelva av aktier inför Fotbolls-EM i Tyskland. Laguppställningen består av elva aktier som har varit de mest nettoköpta under året, och där blandas stabilitet, erfarenhet och offensiv potential. Tre aktier som var med vid senaste mästerskapet har dock petats.

  • Swedbank agerar målvakt med hög kapitalisering och avkastning.
  • Investor och Handelsbanken dominerar försvaret med stabilitet och erfarenhet.
  • SSAB och Novo Nordisk håller mittfältet starkt med utdelningar och framgångsrecept.

Försvar: Stabilitet och erfarenhet

Swedbank har visserligen haft sina formsvackor, men dess starka kapitalisering och höga avkastning gör att banken får agera målvakt i spararnas drömelva, skriver Nordnet i en bloggpost. Investor tar plats som mittbacksgigant och en lagkapten som sprider risker och ger laget stabilitet. Handelsbanken, trots sina senaste formsvackor och interna kontroverser, får fortsatt förtroende i startelvan. SEB har gynnats av det högre ränteläget och lyckats med många vinnande strategier, vilket ger dem en plats i försvaret. AB Volvo, med förbättrade marginaler och en löpstark profil, kompletterar backlinjen.

Mittfält: Momentum och utdelningar

På mittfältetet hittar vi SSAB, som spararna uppskattar för dess momentum och generösa utdelningar. Novo Nordisk, en dansk gigant, har skapat framgång med en unik strategi och är en självklar del av startelvan. Nibe, trots en formsvacka, har en plats tack vare sina tidigare meriter som spararfavorit. Cibus Nordic Real Estate, som har klarat av ränteturbulensen och fortsatt leverera månadsvisa utdelningar, finns också med på mittfältet.

Anfall: Målfarliga favoriter

I anfallet ser vi Saab, som gått från att vara petad av ESG-skäl till att bli en ny favorit bland spararna. Trots skeptiker som ifrågasätter dess värdering, pekar många på att Saab har precis de kvaliteter som efterfrågas. Nvidia liknas vid Mbappè, en kraftfull spelare som snabbt tagit en plats i anfallet med sin unika teknik och höga förväntningar.

Vi på Börskollen ser att denna drömelva av aktier speglar spararnas preferenser för stabilitet, starka utdelningar och offensiv potential. Laguppställningen visar också hur marknadsförhållanden och geopolitiska händelser påverkar investeringsbeslut.

Tidigare favoriter som Tesla, Castellum och Kinnevik var med i senaste drömelvan, från 2021, men har petats från årets upplaga på grund av olika faktorer som förändrade marknadsförhållanden och interna utmaningar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordnet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt