Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alm Equity reviderar ner ingångsvärden för Klövern

Bostadsutvecklaren Alm Equity och fastighetsbolaget Corem för samtal kring en översyn av det ingående transaktionsvärdet för Klövern, som man bildade tillsammans tidigare i år. Företaget bedömer att översynen kommer ge en negativ justering om 350 miljoner kronor av det hänförlitliga resultatet till transaktionen. Det motsvarar cirka 8 procent av värdet för de insålda byggrätterna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med förhandlingarna justerar företaget även ner ingångsvärdena i kvarvarande byggrättsportfölj med 150 miljoner kronor. Resultateffekten för det andra kvartalet uppgår i och med nedrevideringen nu till 1,4 miljarder kronor.

"Genom dessa justeringar känner vi oss trygga att kunna möta tuffare marknadsförutsättningar, både för innehavet i Klövern och i kvarvarande byggrättsportfölj", kommenterar Alm Equitys vd Joakim Alm.

Anledningen förklaras vara den senaste tidens utveckling på finansmarknaderna samt den rådande inflationen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ALM Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.