Nyhet

Alm Equity reviderar ner ingångsvärden för Klövern

Bostadsutvecklaren Alm Equity och fastighetsbolaget Corem för samtal kring en översyn av det ingående transaktionsvärdet för Klövern, som man bildade tillsammans tidigare i år. Företaget bedömer att översynen kommer ge en negativ justering om 350 miljoner kronor av det hänförlitliga resultatet till transaktionen. Det motsvarar cirka 8 procent av värdet för de insålda byggrätterna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med förhandlingarna justerar företaget även ner ingångsvärdena i kvarvarande byggrättsportfölj med 150 miljoner kronor. Resultateffekten för det andra kvartalet uppgår i och med nedrevideringen nu till 1,4 miljarder kronor.

"Genom dessa justeringar känner vi oss trygga att kunna möta tuffare marknadsförutsättningar, både för innehavet i Klövern och i kvarvarande byggrättsportfölj", kommenterar Alm Equitys vd Joakim Alm.

Anledningen förklaras vara den senaste tidens utveckling på finansmarknaderna samt den rådande inflationen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt