Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analytiker föredrar stamaktier framför D-aktier i fastighetsbolagen - Di

Direktavkastningen i fastighetsbolagens D-aktier har ökat drastiskt efter den senaste tidens kursnedgångar, men analytiker varnar för att investera i aktieslaget. Det skriver Dagens industri, Di.

D-aktier kan liknas med preferensaktier genom ett förutbestämt tak som gör att ägaren inte får ta del av lika stor vinstutveckling och utdelningshöjningar. Dock brukar direktavkastningen ofta vara högre.

Under rådande nivåer ger SBBs D-aktie en direktavkastning om åtta procent, vilket är högre än dess B-aktier som ger fem procent. Sagax och Corems D-aktier har motsvarande siffror om sju procent.

Fastighetsanalytikern Jan Ihrfelt förklarar att D-aktierna kan jämföras med en obligation och att aktierna ofta följer obligationsmarknaden. Samtidigt ser han högre potential i de vanliga stamaktierna då de har högre hävstång. Även Paretos analytiker Emil Ekholm föredrar stamaktierna.

"Men för folk som vill bygga en stabil utdelningsportfölj så är nuvarande nivåer väldigt attraktiva i många fastighetsbolag, och i synnerhet D-aktierna", kommenterar han.

Många företag väljer att ge ut D-aktier då det ger en högre kreditvärdering. Det beror på att aktieslaget klassas som eget kapital.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Corem Property

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.