Troax Group (TROAX) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Troax Group aktie

TROAX  

Troax är ett tillverkningsbolag. Bolaget är en producent av nätväggar för inre områdesskydd som skyddar människor, egendom och industriella processer. Verksamheten är fokuserad på maskinskydd, materialhantering och logistik samt Egendomsskydd. Verksamhet innehas på global nivå och störst närvaro återfinns inom Europa, Nordamerika och Asien. Huvudkontoret är beläget i Hillerstorp.

Troax Group tillhör sektorn Industri och branschen Installation & VVS. Bolaget har ett börsvärde på 18 240 MSEK, en omsättning på 1 804 MSEK och med ett resultat på 278 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Troax Group

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Troax Group (TROAX) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Troax Group aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern TROAX. Aktien har ett P/E-tal på 65.6 och P/S-tal på 9.9 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Troax Group utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Troax Group senaste utdelning är 2.1 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Troax Group Avanza – se aktiekurs idag

Se Troax Group senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Troax Group – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Troax Group.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Troax Group.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Troax Group

Troax Group

TickerTROAX
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschInstallation & VVS
Börsvärde18 240 MSEK
Omsättning1 804 MSEK
Vinst278 MSEK
P/E65.6
P/S9.9
Utdelning2.1 SEK
Direktavkastning0.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Troax Group

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Troax Group? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter