Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för sju aktier i den senaste utgåvan

Börsveckan rekommenderar köp av Trelleborg, Qleanair, Evolution, Boule Diagnostics, Cellavision, Hexpol och Semcon i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Vitrolife och Prevas. Vidare säljs innehavet i Prevas i Börsveckans portfölj.

Verkstadsbolaget Trelleborg har fått ett bud på affärsområdet Wheel Systems från japanska Yokohama värt 2 miljarder dollar. Det är positivt för bolagets värdering och bokslutet visar att Trelleborg är på rätt väg, anser Börsveckan och ger köpråd.

Qleanair gör en intressant resa från rökkabiner till generell luftrening. Tillväxten är hög och trots motvind i fjärde kvartalet ser tidningen ljusa utsikter för bolaget och lämnar köpråd.

Livekasinobolaget och tillika småspararfavoriten Evolution kom med ett solitt bokslut. Aktien har fallit rejält från toppnivåer, vilket ger ett bra ingångsläge. Börsveckan ser 20 procent uppsida i aktien och ger köpråd.

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics har visat fin tillväxt under 2021 trots pandemin. Utsikterna ser lovande ut med en stark avslutning på fjolåret. Tidningen ser att värderingen är alltför låg för ett bolag med Boules tillväxtpotential och höjer sin rekommendation till köp.

Blodanalysbolaget Cellavision imponerar med en tillväxt på 20 procent i fjol med stigande lönsamhet. Utgångsläget är bättre än på länge, anser Börsveckan och ger köpråd.

Polymerbolaget Hexpol hade ett kanonår i fjol. Förvärv ligger i korten och med en låg skuldsättning finns stora värdeskapande möjligheter, bedömer tidningen och köpstämplar aktien.

Fertilitetsbolaget Vitrolifes värdering är fortfarande hög, trots kursraset på drygt 40 procent i år. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Konsultbolaget Prevas lämnade en kanonrapport för 2021 och aktien har gått starkt. Tidningen bedömer att värderingen är rimligt och ger rådet avvakta.

Teknikkonsulten Semcon lämnade också en stark rapport. Värderingen är låg, anser Börsveckan som upprepar sitt köpråd från tidigare i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt