Nyhet

Börsveckan

Börsveckan säger köp Svedbergs, Electrolux, Sandvik, Kindred och Attendo, sälj Probi

Börsveckan rekommenderar köp av Svedbergs, Electrolux, Sandvik, Kindred och Attendo i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Electrolux Professional, Admicom, Loomis, Ambea och Humana samt lämnar säljråd för Probi.

Badrumsbolaget Svedbergs verksamhet tuffar på fint och aktien ser billig ut, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Probiotikabolaget Probi har gått svagt på börsen, men värderas fortfarande som ett tillväxtbolag. Det är obefogat, anser tidningen och ger säljråd.

Vitvarubolaget Electrolux hade ett solitt 2021. Värderingen är låg och direktavkastningen är hög. Aktien erbjuder en fin uppsida, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Storköksbolaget Electrolux Professionals bokslut var en blandad kompott. Marknaden har redan imprisat en återhämtning, anser tidningen som väljer att avvakta med aktien.

Verkstadsbolaget Sandviks bokslut indikerar att de goda tiderna består ett bra tag till. Värderingen är lockande låg, enligt Börsveckan som lämnar köpråd.

Finska mjukvarubolaget Admicom är rimligt värderad och tidningens råd blir därför avvakta.

Kontanthanteringsbolaget Loomis vd Patrik Andersson kommer att avgå. "Vi landar i en avvakta-rekommendation och plockar därmed hem vinsten på drygt 35 procent från köprådet för ett år sedan", skriver Börsveckan.

Bettingbolaget Kindreds bokslut var en föraning om att ett tufft år väntar. Uttåget ur Nederländerna var ett hårt slag. Värderingen är dock låg på sikt, bedömer tidningen som behåller sitt köpråd för aktien.

Avslutningsvis analyseras de tre vård- och omsorgsbolagen Attendo, Ambea och Humana. Attendo är lågt värderad och det är läge för ett chansköp, anser Börsveckan. Ambea är bra, men Attendo är bättre, bedömer tidningen och ger rådet avvakta för Ambea. "Allt sammantaget slopar vi köp och skickar ut aktien från BV-portföljen", skriver Börsveckan om Humana.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt