Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Case Group slutför förvärv av fonderna tillhöriga Celina Fondförvaltning

Kapitalförvaltaren Case Group slutför förvärv av fonderna tillhöriga Celina Fondförvaltning, som tidigare hette Catella Fondförvaltning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Case Group och Celina Fondförvaltning inledde den 2 mars exklusiva förhandlingar avseende förvärv av Celinas fonder och parterna har den 22 april ingått bindande avtal om att slutföra transaktionen. De aktiva fonder som ingår i transaktionen är Catella Credit Opportunity, Catella Hedgefond, Catella Småbolagsfond, Catella Sverige Aktiv Hållbarhet, Catella Sverige Hållbart Beta, Catella Avkastningsfond, Catella Nordic Corporate Bond, Catella Balanserad, ICA Banken Modig, ICA Banken Måttlig och ICA Banken Varlig.

Case förvärvar elva aktiva fonder med en total fondvolym per idag om 14,1 miljarder kronor, varav 2,9 miljarder kronor avser PPM. Köpeskillingen uppgår till 365 miljoner kronor och utgörs av dels en kontantdel i form av egna medel och banklån om 100 miljoner kronor, dels ett konvertibellån om 265 miljoner kronor med en maximal löptid fram till 31 december 2026.

Konvertibellånet ger en framtida rätt till 10,8 miljoner aktier i Case och en konvertering skulle innebära en utspädningseffekt motsvarande 35,2 procent av aktierna i Case. Tillträdet är villkorat av bland annat av att Finansinspektionen lämnar erforderliga tillstånd.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Case Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Case Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt