Nyhet

Klövern köper runt 500 hyresbostäder i Stockholm

Fastighetsbolaget Klövern, som ägs av Corem och Alm Equity, köper runt 500 hyresbostäder i Solna och på Värmdö utanför Stockholm genom en apportemission. Säljaren är fastighetsbolaget Broskeppet. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Med denna affär välkomnar vi Broskeppet som nya ägare i Klövern. Samtidigt får vi in ett mycket intressant bestånd av hyresbostäder i attraktiva lägen i Stockholmsregionen,” kommenterar Klöverns vd Patrik Mellgren förvärvet.

Affären innebär att Klövern får tillgång till 321 lägenheter i Solva och 156 lägenheter på Värmdö. Tillsammans har lägenheterna en total boarea på cirka 19 900 kvadratmeter och ett underläggande fastighetsvärde på drygt 1 200 miljoner kronor.

Fastigheterna står under uppförande och förväntas vara färdiga under 2022-2023. När de väl är det förväntas de generera ett driftnetto på cirka 37 miljoner kronor per år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt