Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Klövern köper runt 500 hyresbostäder i Stockholm

Fastighetsbolaget Klövern, som ägs av Corem och Alm Equity, köper runt 500 hyresbostäder i Solna och på Värmdö utanför Stockholm genom en apportemission. Säljaren är fastighetsbolaget Broskeppet. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Med denna affär välkomnar vi Broskeppet som nya ägare i Klövern. Samtidigt får vi in ett mycket intressant bestånd av hyresbostäder i attraktiva lägen i Stockholmsregionen,” kommenterar Klöverns vd Patrik Mellgren förvärvet.

Affären innebär att Klövern får tillgång till 321 lägenheter i Solva och 156 lägenheter på Värmdö. Tillsammans har lägenheterna en total boarea på cirka 19 900 kvadratmeter och ett underläggande fastighetsvärde på drygt 1 200 miljoner kronor.

Fastigheterna står under uppförande och förväntas vara färdiga under 2022-2023. När de väl är det förväntas de generera ett driftnetto på cirka 37 miljoner kronor per år.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ALM Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt