Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lukas Lundin är död (uppdatering)

(uppdatering i hela texten)

Råvaruentreprenören Lukas Lundin har avlidit.

Lundin blev 64 år och har de två senaste åren kämpat mot cancer i hjärnan.

Lukas Lundin började arbetet i råvarusektorn i början av 80-talet och arbetade då nära sin pappa Adolf H. Lundin. Idag består Lundin Group av totalt elva bolag med fokus på råvaror. Det sammanlagda börsvärdet för de olika bolagen är nära 114 miljarder kronor.

Lukas Lundin efterlämnar sig tre söner, Harry, Jack och William. De har gett ett gemensamt uttalande.

”Vår far är vår största inspirationskälla. Hans passion för de branscher som han ägnade sitt liv åt var oöverträffad. Lukas såg människor som nyckeln till framgång och han ägnade årtionden åt att skapa några av industrins starkaste ledningsgrupper. Han strävade alltid efter att ge möjligheter och handlingsutrymme till de som arbetade med honom och uppmuntrade oss alltid att sikta högre. Vi kunde inte haft en bättre far och mentor."

"Vår familj är oerhört ledsen över Lukas bortgång, men finner tröst i vetskapen om att hans arv kommer att leva vidare i generationer framöver. Efter att ha arbetat sida vid sida med Lukas under många år ser vi alla fram emot att fortsätta bygga vidare på bolagen inom the Lundin Group of Companies framgångar med stöd av våra aktieägare, intressenter och inte minst de lokalsamhällen där vi är verksamma. Bolagen i Lundin Group är starkare än någonsin och från familjen Lundin står vi enade i vårt åtagande om att förbli långsiktiga aktieägare", fortsätter uttalandet.

Daniel Fitzgerald, vd för Orrön Energy, har lämnat följande uttalande.

"Jag är hedrad över att ha fått arbeta med Lukas, och på Orrön Energys vägnar går våra tankar och kondoleanser till familjen Lundin. Vi kommer att sakna Lukas energi, vision och orubbliga beslutsamhet men hans arv kommer att leva vidare genom oss alla i Lundin Group, vägledda av nästa generation från familjen Lundin.”

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Africa Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt