Nyhet

Lukas Lundin är död (uppdatering)

(uppdatering i hela texten)

Råvaruentreprenören Lukas Lundin har avlidit.

Lundin blev 64 år och har de två senaste åren kämpat mot cancer i hjärnan.

Lukas Lundin började arbetet i råvarusektorn i början av 80-talet och arbetade då nära sin pappa Adolf H. Lundin. Idag består Lundin Group av totalt elva bolag med fokus på råvaror. Det sammanlagda börsvärdet för de olika bolagen är nära 114 miljarder kronor.

Lukas Lundin efterlämnar sig tre söner, Harry, Jack och William. De har gett ett gemensamt uttalande.

”Vår far är vår största inspirationskälla. Hans passion för de branscher som han ägnade sitt liv åt var oöverträffad. Lukas såg människor som nyckeln till framgång och han ägnade årtionden åt att skapa några av industrins starkaste ledningsgrupper. Han strävade alltid efter att ge möjligheter och handlingsutrymme till de som arbetade med honom och uppmuntrade oss alltid att sikta högre. Vi kunde inte haft en bättre far och mentor."

"Vår familj är oerhört ledsen över Lukas bortgång, men finner tröst i vetskapen om att hans arv kommer att leva vidare i generationer framöver. Efter att ha arbetat sida vid sida med Lukas under många år ser vi alla fram emot att fortsätta bygga vidare på bolagen inom the Lundin Group of Companies framgångar med stöd av våra aktieägare, intressenter och inte minst de lokalsamhällen där vi är verksamma. Bolagen i Lundin Group är starkare än någonsin och från familjen Lundin står vi enade i vårt åtagande om att förbli långsiktiga aktieägare", fortsätter uttalandet.

Daniel Fitzgerald, vd för Orrön Energy, har lämnat följande uttalande.

"Jag är hedrad över att ha fått arbeta med Lukas, och på Orrön Energys vägnar går våra tankar och kondoleanser till familjen Lundin. Vi kommer att sakna Lukas energi, vision och orubbliga beslutsamhet men hans arv kommer att leva vidare genom oss alla i Lundin Group, vägledda av nästa generation från familjen Lundin.”

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt