Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Securitas

Securitas och Cloetta tar plats i Placeras lista över köpvärda aktier inför oktober

Nättidningen Placera gör ett antal ändringar i sin lista över köpvärda aktier inför oktober.

Bland annat försvinner hygienkoncernen Essity då bolaget inte utvecklats som väntat, liksom amerikanska kapitalförvaltaren Blackrock på grund av att bolaget inte gynnas av nuvarande marknadsklimat och stigande räntor.

Även verkstadsbjässen Sandvik petas.

“Vi tror fortfarande att bolaget förr eller senare står inför en påtaglig uppvärdering efter avknoppningen av Alleima, men det är uppenbart att börsen inte är på det humöret så länge en konjunkturinbromsning är ett stort hot”, skriver Placera.

Av de bolag som tillkommer nämns säkerhetsjätten Securitas som tar plats efter att ha presenterat fina siffror för juli-augusti, liksom godistillverkaren Cloetta som efter en genomklappning åter ser attraktiv ut, enligt Placera.

Placera har också en ny analytiker i form av Daniel Mcphee som tar in tre till bolag på listan, SCA, Atlas Copco och Hexagon.

Listan inför oktober har alltså fått fler nytillskott än vad som fått lämna. Den ser ut enligt följande; Afry, Munters, Novo Nordisk, Securitas, Cloetta, Tokmanni, Thermo Fischer Scientific, Carl Zeiss Meditec, Monster Beverage, Universal Music Group, Alphabet, Knowbe4, SCA, Hexatronic, Atlas Copco, ASML, Air Liquide och LVMH.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Atlas Copco

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt