Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Securitas

Securitas och Cloetta tar plats i Placeras lista över köpvärda aktier inför oktober

Nättidningen Placera gör ett antal ändringar i sin lista över köpvärda aktier inför oktober.

Bland annat försvinner hygienkoncernen Essity då bolaget inte utvecklats som väntat, liksom amerikanska kapitalförvaltaren Blackrock på grund av att bolaget inte gynnas av nuvarande marknadsklimat och stigande räntor.

Även verkstadsbjässen Sandvik petas.

“Vi tror fortfarande att bolaget förr eller senare står inför en påtaglig uppvärdering efter avknoppningen av Alleima, men det är uppenbart att börsen inte är på det humöret så länge en konjunkturinbromsning är ett stort hot”, skriver Placera.

Av de bolag som tillkommer nämns säkerhetsjätten Securitas som tar plats efter att ha presenterat fina siffror för juli-augusti, liksom godistillverkaren Cloetta som efter en genomklappning åter ser attraktiv ut, enligt Placera.

Placera har också en ny analytiker i form av Daniel Mcphee som tar in tre till bolag på listan, SCA, Atlas Copco och Hexagon.

Listan inför oktober har alltså fått fler nytillskott än vad som fått lämna. Den ser ut enligt följande; Afry, Munters, Novo Nordisk, Securitas, Cloetta, Tokmanni, Thermo Fischer Scientific, Carl Zeiss Meditec, Monster Beverage, Universal Music Group, Alphabet, Knowbe4, SCA, Hexatronic, Atlas Copco, ASML, Air Liquide och LVMH.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt