Nyhet

Stocks

Stocks in Play - Neutralt mottagande för EQT:s rapport och Oasmia faller på nyemission

Stockholmsbörsen har inlett onsdagens handel i en oregelbunden tendens, efter de senaste två veckornas svaga börsutveckling. Den svenska rapportsäsongen har dragit igång med riskkapitalbolaget EQT. I morgon torsdag väntas bokslut från Avanza och Sandvik.

Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,03 procent till 2 323,43. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,68 procent som lägst och 0,16 procent som högst.

Breda OMXSPI var upp 0,08 procent.

Riskkapitalbolaget EQT:s bokslut för 2021 visade på en kraftig ökning av intäkter, resultat och förvaltat kapital. Utdelningen höjs med 16,7 procent till 2,80 kronor per aktie (2,40). Aktien var närmast oförändrat.

Forskningsbolaget Oasmia faller sedan bolaget aviserat en företrädesemission på 151 miljoner kronor. Bolaget ska även byta namn till Vivesto.

AktieKursförändringKommentar
Bioinvent7,0%Tilldelas särläkemedelsstatus av FDA för BI-1206
Alligator Biosciences4,0%Inleder sponsrat forskningssamarbete med amerikanskt universitet
Fortinova3,3%Ökar hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet
Getinge1,2%Pareto Securities höjer till köp (behåll), riktkurs 379 kronor (360)
Fortnox-0,4%Handlas efter split 10:1
EQT0,3%Bokslutet visade på kraftig ökning av intäkter, resultat och förvaltat kapital, utdelningen höjs
MAG Interactive-6,5%Ökar intäkterna och vänder till vinst i första kvartalet
Oasmia-17,0%Aviserar företrädesemission på 151 miljoner kronor, byter namn till Vivesto


http://media.finwire.com/media/FWM006CE82-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt