Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stocks

Stocks in Play - Neutralt mottagande för EQT:s rapport och Oasmia faller på nyemission

Stockholmsbörsen har inlett onsdagens handel i en oregelbunden tendens, efter de senaste två veckornas svaga börsutveckling. Den svenska rapportsäsongen har dragit igång med riskkapitalbolaget EQT. I morgon torsdag väntas bokslut från Avanza och Sandvik.

Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,03 procent till 2 323,43. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,68 procent som lägst och 0,16 procent som högst.

Breda OMXSPI var upp 0,08 procent.

Riskkapitalbolaget EQT:s bokslut för 2021 visade på en kraftig ökning av intäkter, resultat och förvaltat kapital. Utdelningen höjs med 16,7 procent till 2,80 kronor per aktie (2,40). Aktien var närmast oförändrat.

Forskningsbolaget Oasmia faller sedan bolaget aviserat en företrädesemission på 151 miljoner kronor. Bolaget ska även byta namn till Vivesto.

AktieKursförändringKommentar
Bioinvent7,0%Tilldelas särläkemedelsstatus av FDA för BI-1206
Alligator Biosciences4,0%Inleder sponsrat forskningssamarbete med amerikanskt universitet
Fortinova3,3%Ökar hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet
Getinge1,2%Pareto Securities höjer till köp (behåll), riktkurs 379 kronor (360)
Fortnox-0,4%Handlas efter split 10:1
EQT0,3%Bokslutet visade på kraftig ökning av intäkter, resultat och förvaltat kapital, utdelningen höjs
MAG Interactive-6,5%Ökar intäkterna och vänder till vinst i första kvartalet
Oasmia-17,0%Aviserar företrädesemission på 151 miljoner kronor, byter namn till Vivesto


http://media.finwire.com/media/FWM006CE82-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alligator Bioscience

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.