Velvet Cichlid lägger bud på Sleep Cycle - budpremie 33,6 procent mot fredagens stängning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Velvet Cichlid lägger bud på Sleep Cycle - budpremie 33,6 procent mot fredagens stängning

Velvet Cichlid lägger ett kontantbud värt 42,50 kronor per aktie i sömnanalysföretaget Sleep Cycle. Det innebär en premie om 33,6 procent mot fredagens stängning.

Velvet Cichlid är ett bolag kontrollerat av ett konsortium bestående av GLA Invest, MCGA, h265 samt Petter Wallin. Konsortiet kontrollerar sedan innan cirka 68,2 procent av kapitalet.

Flera ägare såsom Handelsbanken Microcap Sverige, Cicero Fonder och Evli Swedish Small Cap, med ett totalt gemensamt innehav om cirka 8,6 procent av kapitalet i Sleep Cycle, har ovillkorligen åtagit sig att acceptera budet. Därutöver har ett antal aktieägare, inklusive Skandia Fonder, Tredje AP-fonden och Öhman, med ett totalt innehav om cirka 8,8 procent av aktierna i Sleep Cycle, förklarat att de ställer sig positiva till budet. Totalt har budgivaren således säkrat inklusive icke bindande positiva indikationer cirka 85,6 procent av kapitalet.

Maciej Drejak, grundare av Sleep Cycle, kommenterar budet.

”Idag ser världen radikalt annorlunda ut, och vi lever numera i en turbulent omvärld med stor ekonomisk osäkerhet som kommer få konsekvenser på bolagets möjligheter att växa. För att uppnå de tillväxt- och lönsamhetsmål som bolaget har satt, och för att bibehålla Sleep Cycles ledande marknadsposition i en högfragmenterad marknad, kommer långsiktiga investeringar behöva göras inom produktutveckling och marknadsexpansion. Vår samlade bedömning är därför att dessa investeringar bättre görs i en privat miljö”, uppger han i en kommentar.

Budet är inte föremål för något finansieringsvillkor.

Acceptperioden löper från och med imorgon till den 31 januari nästa år. Om budgivaren når över 90 procent kommer ägarna att påkalla en inlösen. Ägarna avser även att avnotera aktien.

Carnegie är rådgivare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sleep Cycle

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sleep Cycle

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt