Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - Nelly faller efter besked att vd avgår

Stockholmsbörsen följer börserna ute i Europa och inleder måndagen i negativt territorium. Bland förmiddagens förlorare finns Nelly Group som meddelar att vd Kristina Lukes avgår med omedelbar verkan.

Efter 28 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,20 procent till 1 966,98. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -1,40 procent som lägst och -0,66 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 1,34 procent.

AktieKursförändringKommentar
HMS Networks6,4%Nordea höjer sin rekommendation till köp från behåll
Scandic Hotels1,5%SEB höjer till behåll från sälj
Stora Enso−0,3%Höjer sin prognos och spår att det operativa rörelseresultatet under 2022 kommer att bli högre än i fjol då det uppgick till 1 528 miljoner euro.
Byggmax−0,8%Affärsvärlden sätter rekommendationen neutral
Investor−0,9%Dagens industri köpstämplar
Wallenstam−1%Börsveckan ger köpråd
SAS−3,2%Under dagen inleds medlingen mellan bolaget och dess piloter gällande nya kollektivavtal
Getinge−4,3%Kepler Cheuvreuz sänker till behåll från köp
Saab−6%Goldman Sachs återupptar bevakning med sälj
Nelly Group−6,1%Vd Kristina Lukes avgår med omedelbar verkan. Förra veckan presenterade bolaget en vinstvarning för andra kvartalet.


http://media.finwire.com/media/FWM0075FDA-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt